Снимка PexelsОт понеделник, 31 август,  учениците над 12 години в

...
Снимка PexelsОт понеделник, 31 август,  учениците над 12 години в
Коментари Харесай

Задължителни маски за учениците в Шотландия заради COVID-19

Снимка Pexels

От понеделник, 31 август,  учениците над 12 години в Шотландия стартират наложително да носят маски, когато са в коридорите, тези зони в учебните заведения, където се струпват повече деца от разнообразни групи и в учебните рейсове.

Училищата в Шотландия започнаха образователната година на 11 август, като решението за маските в този момент слага в деликатна позиция английското държавното управление седмица преди отварянето на учебните заведения в Англия, където има угриженост за сигурността на децата. От Даунинг стрийт обаче обявиха, че няма проекти за носене на маски в британските учебни заведения.

Министърът на образованието на Шотландия Джон Суини разгласи мярката след съвещания с учителите и районните управи. Мярката се отнася за учениците в междинните учебни заведения, както и за личния състав. Маски няма да се носят в класните стаи, тъй като там са налице ограниченията за обществено разграничаване. Изключения се позволяват за деца с избрани здравословни проблеми.

17 души от личния състав и двама възпитаници дадоха позитивна проба неотдавна в учебно заведение в Дънди.

Ходът на шотландските управляващи слага под напън английското държавно управление да последва техния образец в Англия. Профсъюзите приканиха премиера Борис Джонсън да обърне внимание на този въпрос, отбелязва БНР.

Министърът на бизнеса и стопанската система Алок Шарма обаче сподели, че няма проекти за момента да се преразгледа опцията за носене на маски в британските учебни заведения. От Даунинг стрийт също така показаха, че рекомендацията на Световната здравна организация децата над 12 години да носят маски не се отнася съответно за учебните заведения.

Властите в Уелс обаче оповестиха, че ще преразгледат решението за маските. Мнозина в Англия считат, че и без да има централно решение на управляващите за маските, тези учебни заведения, които считат, че това е належащо, би трябвало да го създадат, стига това да даде задоволително гаранции на родителите за сигурността на децата им. Благотворителната организация Oasis, под чието крило са 52 учебни заведения в Англия към този момент взе нещата в свои ръце и поръча маски за учениците и личния състав.

" Смятаме, че е наша отговорност да поемем отговорност. Не че сме избрали да следваме шотландския модел. Просто сме виновни за нашите възпитаници, за личния състав, за родителите и задачите фамилии ", съобщи ръководителят на Oasis Стив Чок.

В същото време в Англия продължава недоволството на шефовете на учебни заведения от министерството на образованието. Хиляди шефове подписаха писмо до министъра на ведомството Гавин Уилямсън с недоволство, че непрекъснато им отхвърлят да ги изслушват и да им сътрудничат във значимия интервал преди отварянето на образователните заведения при започване на септември.
 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР